fbpx
Nr 2 V2@4x

Abilitățile psihoterapeutului pentru facilitarea contactului cu sinele, online

“Una dintre cele mai consistente activități în dezvoltarea umană este efortul nostru pentru contactul cu alții. Această mișcare spre contact este la fel de naturală ca mișcarea florilor spre soare; este prima manifestare observabilă care arată nevoia pentru relație ce caracterizează individul pe toată durata vieții.“, Richard Erskine în Beyond empathy: a therapy of contact-in-relationship, 2014

Încă de la naștere, oamenii exprimă nevoia de contact-în-relație pentru o dezvoltare psihologică armonioasă. Îndeplinirea acestei nevoi în copilărie contribuie la dezvoltarea unui sine coerent și stabil, ce va fi baza personalității individului și a modului în care acesta va crea relații cu ceilalți. Sinele se construiește în și prin relație cu figurile parentale și se actualizează pe toată perioada vieții prin relațiile cu ceilalți.

Contactul cu lumea exterioară (cu ceilalți) determină contactul cu lumea interioară (contactul cu sinele), dar și contactul interior influențează lumea noastră exterioară (calitatea relațiilor, a vieții, împlinirea în viață, etc). Un contact bun cu sinele nostru ne ajută să conștientizăm nevoile, dorințele, senzațiile, emoțiile, fanteziile, ideile noastre și să mobilizăm energia de care avem nevoie pentru ne îndeplini nevoile, dorințele și a ne construi o viață împlinită.

Prin relațiile cu figurile parentale copilul învață despre contactul interpersonal și își creează tipare de gândire și emoționale ce vor caracteriza lumea sa interioară. De aceea, pentru a facilita schimbarea acestor tipare, psihoterapeutul va susține creșterea contactului clientului cu sine și cu sine-în-relație folosind relația terapeutică ca agentul principal de schimbare. La aceste curs, formatorul vă va demonstra importanța a trei abilități: investigarea/explorarea, acordarea şi implicarea. Cursul se bazează pe ideile lui Richard Erskine, fondatorul şcolii de analiză tranzacțională integrativă.

Cursul este preponderent experiențial.

Ce vei învăța dacă participi la acest curs:

  1. caracteristicile specifice investigării/explorării, acordării și implicării;
  2. CE să investighezi/explorezi (conținutul lumii interioare, percepții asupra lumii
    exterioare) și CUM să investighezi/explorezi;
  3. tipurile de acordare și răspunsurile adecvate ale psihoterapeutului;
  4. condițiile necesare pentru o implicare eficientă a psihoterapeutului;
  5. cum se dezvoltă sinele.

Locul de desfășurare: online, zoom.

La finalul cursului se acordă o diplomă de participare cu menționarea nr. de ore de formare și o diploma cu menționarea nr. de credite pentru psihologii cu drept de liberă practică. Orele de formare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din România, Asociația Europeană de Analiză Tranzacțională și Asociația Internațională de Analiză Tranzacțională.

Diplomele cu credite vor ajunge la cursanți în 30-60 zile de la data cursului.

Cine poate participa: psihoterapeuți, consilieri psihologici, psihologi clinicieni, studenți la psihologie, persoane aflate în formare în Analiză Tranzacțională sau în alte abordări.

Formator: Roxana Drăghici, PTSTA-P. Roxana este analist tranzacțional certificat, formator și supervizor, și susține cursuri de formare pentru specialiști și publicul larg în cadrul Asociației ”Origini ” de Analiză Tranzacțională Relațională.

Tarif:

  • înscriere până pe 10 noiembrie: 450 lei
  • înscriere în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie: 550 lei

Detalii despre curs: Roxana Drăghici, tel. 0761336950 (telefon sau whatsapp),
roxana@originiat.ro

550.00 RON

450.00 RON

Scroll to Top