fbpx
Nr 2 V2@4x

echipa noastră

‎ ‎
Membruu1

Roxana Drăghici

Coordonator programe de formare în psihoterapie

Roxana Drăghici este psiholog-psihoterapeut, formator și supervizor sub supervizare în Analiză Tranzacțională. Înainte de a lucra ca psihoterapeut, Roxana a lucrat în organizare de evenimente, teambuilding și în sectorul ONG (întreprindere socială).

Roxana este unul din co-fondatorii Asociației “Origini” și, în cadrul acesteia, îndeplinește funcția și rolurile de: președinte, tutore, formator și supervizor. Este certificată în Analiză Tranzacţională – psihoterapie (CTA) din 2021 și a devenit formator și supervizor sub supervizare în Analiză Tranzacțională – psihoterapie (PTSTA-P) în 2023. 

Specializări:

  • formare în psihoterapie – Analiză Tranzacţională; drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România din 2012; treapta psiholog Specialist din 2021.
  • formare continuă în Somatic Experiencing
  • formare continuă în terapie dialectic-comportamentală (DBT)
  • formare în Programare Neuro-Lingvistică, nivel Master; recunoaștere acreditată de Asociația Internațională de NLP
  • formator acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări

Membru2

Ludovic Săndulescu

Tutore

Ludovic Săndulescu este psiholog-psihoterapeut cu formare în psihoterapie – Analiză Tranzacțională. Înainte de a lucra în domeniul psihologiei, Ludovic a lucrat în domeniul tehnic, în proiecte de protejare a mediului și publicului și în realizarea de echipamente pentru companii din domeniile:  transporturi feroviare și navale, energie, agricultură. Aceste activități l-au ajutat să își dezvolte competențele în abordarea obiectivă a problemelor și obstacolelor, de observare, de gândire laterală, de comunicare, cooperare, organizare și conducere, și să își descopere și dezvolte interesul pentru cunoașterea oamenilor, pentru calitatea vieții acestora.

Interesul pentru psihologie și sociologie a venit în mod natural, fiind o aprofundare a acestei dorințe de cunoaștere. Prin activitatea didactică, desfășurată după obținerea licenței în psihologie și sociologie, și-a dezvoltat în continuare competențele de comunicare și de relaționare interumană, și-a aprofundat cunoștințele teoretice și practice în ceea ce privește educația adulților, educația informală și non-formală, modalitățile optime de dobândire a cunoștințelor profesionale.

În cadrul Asociației “Origini” Ludovic îndeplinește funcțiile de vicepreședinte și tutore.

Specializări:

  • psihoterapeut în curs de certificare ca analist tranzacțional (CTA trainee);
  • formare în psihoterapie – Analiză Tranzacţională; drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România din 2016.; treapta psiholog Practicant sub supervizare..
  • Master în Psihologie Cognitivă și Consiliere Psihologică;
  • Psiholog licențiat;
  • Sociolog licențiat;
  • Formator, acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări;
  • Consilier Dezvoltare Personală, acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări;
  • Experiență pedagogică de 8 ani în învățământul postliceal sanitar de 3 ani de asistenți medicali și de farmacie – profesor titularizat în 2017. În calitatea de profesor a ținut cursuri de: psihologie generală, psihologie medicală, sociologie generală, comunicare profesională și management;
  • Absolvent Modul de Pregătire Psiho-Pedagogică;
  • Experiență managerială de peste 15 ani;
  • Inginer licențiat (Institutul Politehnic din București);

Membru4

Eduard Varain

Coordonator programe de training corporate

Eduard Varain este economist, psiholog și trainer. Cu o experiență vastă în segmentul corporatist, Eduard a activat ca trainer și consultant organizațional timp de peste două decenii, făcând pionierat în introducerea psihologiei ca instrument de dezvoltare a oamenilor și proceselor de business. Începând cu anul 2007, Eduard a facilitat peste 1200 de zile de training, consultanță, coaching și workshop.

Eduard este unul dintre membrii Asociației “Origini” și, în cadrul acesteia este coordonatorul programelor de training, dezvoltând și gestionând segmentul de clienți corporate. Prin intermediul asociației ’Origini’, Eduard adaptează metodologia Analizei Tranzacționale programelor axate pe îmbunătățirea performanței organizațiilor și indivizilor, prin sesiuni de training în comunicare, leadership, negociere sau vânzări.

Specializări:

  • licențiat în economie, Facultatea de Management, A.S.E București – 1998
  • Practician în NLP  – Austrian Center for NLP and NLPt – 2008
  • Formator, acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări – 2010
  • specializare în Organizational Analysis, Stanford University – 2020
  • licențiat în psihologie, Facultatea de Psihologie, U.E.B – 2023

Formatori colaboratori

Karina

Karina Heiligers

Formator și supervizor

Karina Heiligers este psiholog Specialist în psihoterapie, Analist Tranzacțional Certificat (CTA-P) și Formator și Supervizor certificat în Analiză Tranzacțională în psihoterapie (TSTA-P). Este formată atât în Analiză Tranzacțională, cât și în psihologie clinică, terapia de familie sistemică, terapie de cuplu centrată pe emoții, terapia traumei şi metode de reprocesare a amintirilor traumatice – Brainspotting și terapie psihosomatică. Este profesor de dans conștient în Azul Movement.

ă
Cristina

Cristina Petrescu

Formator și supervizor

Cristina Petrescu este psiholog principal în psihologie clinică și psihoterapie Analiză Tranzacțională, formator și supervizor sub supervizare în Analiză Tranzacțională (PTSTA-P). Alături de profesia de psihoterapeut, Cristina este medic primar Igienă la Direcția de Sănătate Publică Timiș, conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara.

Este certificată în Analiză Tranzacţională – psihoterapie (CTA) din 2012 și a devenit formator și supervizor sub supervizare în Analiză Tranzacțională – psihoterapie (PTSTA-P) în 2015.
Specializări:

  • Obținerea titlului de Medic în 1989
  • Obținerea titlului de Psiholog – psihopedagog în 1997
  • Formare în psihoterapie – Analiză Tranzacţională cu drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România din 2008; formare Psihologie Clinică cu drept de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România din 2009.
  • Medic primar Igienă din 1995
  • Doctor în Medicină din 1999
  • Conferențiar universitar Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, Timișoara, 2004
  • Psiholog Principal Psihologie Clinică din 2014
  • Psiholog Principal Psihoterapie – Analiză Tranzactională din 2017.


Ioanaa

Ioana Duma

Formator și supervizor

Ioana Duma este psiholog clinician principal si psiholog specialist în psihoterapie. Ioana Duma este Analist Tranzacțional Certificat în psihoterapie (CTA-P) și Formator si Supervizor sub supervizare în Analiza Tranzacțională în psihoterapie (PTSTA-P). Este doctor în psihologie cu teza: “Studiul anxietăţii în practica medicală şi în viaţa socială”, susţinută la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, în mai 2003. Coordonatori: prof. univ. dr. George Ionescu, prof. univ. dr. Nicolae Mitrofan. Este formată și în Hipnoză clinică şi terapie ericksoniană și terapia traumei şi metode de reprocesare a amintirilor traumatice – EMDR și Brainspotting. Are o lungă experiență ca formator în cadrul Centrului de formare în Analiză Tranzacțională “Physis” din Timișoara.

 

Poza Elena Claudia Rusu

Elena-Claudia Rusu

Formator

Elena-Claudia Rusu (n.Biriş) a absolvit în anul 1997 Facultatea de Sociologie-Psihologie din cadrul Universităţii Spiru Haret şi are o dublă licenţă în psihologie şi sociologie la Universitatea Bucureşti, Facultatea Sociologie, Psihologie şi Pedagogie (1998). În anul 2008 a obţinut titlul de „Doctor în Psihologie” cu o lucrare de pionierat în ţara noastră despre terapia prin film susţinută la Academia Română.

Din anul 1998 predă în cadrul facultăţii pe care a absolvit-o şi care a primit între timp un nume nou: Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Timp de 9 ani a predat despre cultură, opinie publică şi mass-media ca sociolog. Din anul 2007 predă ca psiholog, în principal, discipline precum psihologia familiei, psihologie cognitivă, psihoterapia familiei, psihoterapie cognitiv-comportamentală şi teorii şi paradigme contemporane în psihologie.

Este autoare a unor lucrări de sociologie şi psihologie, fiind pasionată de antropologie, fizica şi psihologie cuantică.

În anul 2011 a obţinut premiul Asociaţiei Române de Analiză Tranzacţională (ARAT) pentru cartea: „Curente noi în psihologie. Introducere în Analiza Tranzacţională”. Acesta a reprezentat suportul de curs cu acelaşi nume pe care l-a susţinut în cadrul facultăţii şi care s-a bucurat de aprecierea studenţilor şi a masteranzilor.

Fiind şi psihoterapeut a căutat mereu să se informeze asupra celor mai eficiente modalităţi de intervenţie pentru persoanele care i-au cerut ajutorul, formarea ei de bază fiind cea de psihoterapeut cognitiv-comportamental. A studiat şi Analiza Tranzacţională, metoda Constelaţiilor Familiale, fiind interesată şi de tehnici medicale arhaice precum cele din medicina chineză. A studiat şi practicat Reiki, QiGong şi de câţiva ani studiază medicina isihastă şi Psihoterapia Ortodoxă.

Îi plac animalele şi are un câine. Îi place să danseze, arta fotografică, să citească poezie şi să fie „o voce” în „social media”. Adoră să facă surprize pentru cei dragi şi să fie acolo unde este nevoie de ea.

 

Cristina

Ioana Cupsa

Formator și supervizor

Ioana Cupsa este psiholog Specialist in psihoterapie, Analist Tranzacțional Certificat (CTA- P) de catre Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala si din 2011 Formator si Supervizor sub supervizare in Analiza Tranzactionala. Ea are o experienta profesionala de peste 18 ani desfasurandu-si activitatea atat in Romania cat si in Elvetia. Pe langa formarea de baza din Analiza Tranzactionala, ea are formari in Modelul Dezvoltarii pentru terapia de cuplu (Couples Institute California, USA ), Brainspotting si Psihoterapia Senzori-motorie ( Nivelul I si Nivelul II). In 2018 Ioana a contribuit la tema speciala a Jurnalului de Analiza Tranzactionala „Conflictul: intra-psihic, inter-personal si societal” cu articolul “Socul cultural si Identitatea”. Ca si formator, Ioana a colaborat cu mai multe centre de formare in Analiza Tranzactionala, la Timisoara si in strainatate.

Mihaela psih

Mihaela Brînzoi

Trainer corporate, mentor și coach

Mihaela are o experiență  îndelungată în consultanță organizațională, în roluri de auditor al proceselor de management și trainer în deprinderea competentelor de leadership. În calitate de mentor și coach ajută persoane și echipe să-și modeleze comportamentele în jurul valorilor personale. Este pasionată de dinamica proceselor de grup și de facilitarea acelor schimbări care susțin performanța prin conversații oneste și decizii responsabile.  În prezent facilitează programe de transformare organizațională ca freelancer și coach organizațional și lucrează ca practicant în analiza tranzacțională, în supervizare.

Specializări și formări:

  • formare în analiză tranzacțională în cadrul institutului International Center for Transactional Analysis (ICTA), acumulând peste 1100 de ore de formare;
  • absolventă a programului masteral Consultanță în Management și Dezvoltarea Afacerilor, ASE București, în anul 2010;
  • Certified Practitioner, Level 2 în metoda Points of You (POY), de către Points of You, din anul 2021;
  • trainer și consultant în metoda Maxwell DISC din 2021;
  • certificată Organizational Coach de către SolutionsAcademy
  • certificată Senior Practitioner, Coach | Mentor de către European Mentoring and Coaching Council (EMCC)
Poza Alina Comendant Square

Alina Comendant

Formator și supervizor

Alina Comendant, MSc-TA, CTA-P, PTSTA-P. De mai bine de cincisprezece ani, Alina lucrează cu copii, adolescenți și adulți în practica privată, școli și centre de plasament în România și în Olanda. Focusul ei în psihoterapie este pe lucrul cu trauma de dezvoltare și lucrul cu grupuri de copii/adolescenți îmbinând  analiza tranzacțională, terapia prin joc gestalt și terapia cu lut  (terapie prin artă senzoriomotorie).

Pasionată de învățare și având background în pedagogie, Alina este trainer și supervizor internațional – facilitează învățarea experiențială și supervizarea creativă în domeniul psihoterapiei copilului și adolescentului. Din experiența de expat este interesată  de aspectele multiculturale pe care le întâlnește în lucrul ei și în special de ciclul universal pe care toate culturile îl împărtășesc în creșterea copiilor și adolescenților.

Face parte din consiliul Asociației Internaționale de Analiști Tranzacționali pentru Copii și Adolescenți (ITACA) din 2022 și este implicată atât în activitatea profesională a Asociației Europene de Analiză Tranzacțională (EATA-Exam Administrator), cât și în cea a Asociației Internaționale de Analiză Tranzacțională  (ITAA- Social Media Communication).

În prezent, Alina lucrează atât online, cât și în cabinetul ei privat, în Hilversum, Olanda.

Echilibrează viața profesională cu plimbări cu bicicleta, olărit și petrecut timp cu familia.

Scroll to Top