Program de practică pentru studenți
Structura programului
Ți-am pregătit un program de practică atât semestrul I, cât și pentru semestrul II. Te poți înscrie la ambele sau la cel care crezi că ți se potrivește mai bine.
Programul își propune să vă familiarizeze cu concepte din Analiza Tranzacțională și să vă învețe cum să le folosiți pentru a vă înțelege mai bine pe voi înșivă și pe potențialii clienți.
Cui se adresează:
- studenților la facultatea de psihologie, dar și celor care studiază asistența socială, medicina, filosofia sau teologia și sunt pasionați de psihologie;
- masteranzilor la psihologie;
- persoanelor care sunt în formare în Analiză Tranzacțională;
- terapeuților care au formare în Analiză Tranzacțională și sunt la început de drum.
Semestrul I: noiembrie 2023 – ianuarie 2024
Structură: 6 module x 5 ore, în total 30 de ore de practică, din care 24 de ore de workshop și 6 de studiu individual. Programul durează 3 luni (2 module/luna).
Modulul 1 – Stările eului / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: stărilor eului (Părinte, Adult, Copil) – modelul structural și modelul funcțional al stărilor eului.
- abilități dobândite: să identifici stările eului din modelul structural și din modelul funcțional, să realizezi o egogramă.
Modulul 2 – Contaminare, decontaminare și excludere / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: tipuri de contaminări a stării eului de Adult și excluderea stărilor eului, când și cum are loc decontaminarea stărilor eului.
- abilități dobândite: să identifici contaminarea din Părinte, din Copil sau dubla contaminare a stării eului de Adult.
Modulul 3 – Racket / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: sentimente racket, sentimente autentice, racketare, sistemul racket.
- abilități dobândite: să diferențiezi sentimentele sentimentele racket de cele autentice, să realizezi un sistem racket.
Modulul 4 – Mesaje parentale: Drivere / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: tipuri de drivere, avantaje și dezavantaje ale driverelor, tipuri de permisiuni.
- abilități dobândite: să identifici mesajele de tip drivere.
Modulul 5 – Mesaje parentale: Injoncțiuni / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: tipuri de injoncțiuni
- abilități dobândite: să identifici mesajele de tip injoncțiuni
Modulul 6 – Scenariul de viață / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: matricea scenariului, lista de întrebări propusă de Eric Berne pentru a explora scenariul de viață.
- abilități dobândite: să realizezi matricea scenariului, să realizezi sistemul scenariului.
Modalitatea de desfășurare: ONLINE, pe platforma zoom.
Datele modulelor:
Modulul 1: sămbătă, 4 nov/ 9.00-13.00, Ludovic
Modulul 2: sămbătă, 25 nov/ 9.00-13.00, Roxana
Modulul 3: sămbătă, 9 dec / 9.00-13.00, Ludovic
Modulul 4: sămbătă, 16 dec / 9.00-13.00, Roxana
Modulul 5: sămbătă, 13 ian / 9.00-13.00, Ludovic
Modulul 6: sămbătă, 20 ian / 9.00-13.00, Roxana
Tariful programului: 600 – 900 lei/semestru. Te invităm să plătești ce sumă e potrivită pentru tine. Pentru că vrem să-ți facilităm accesul la acest program, poți plăti orice sumă dorești între 600 și 900 lei.
Plata se face în avans, la înscriere, în contul RO52BTRLRONCRT0676480601, deschis la Banca Transilvania – Asociația ORIGINI de Analiza Tranzacțională Relațională, CIF: 41721900.
După ce efectuezi plata, te rugăm să te înscrii aici https://forms.gle/fbQsjzUQqvRY7R126
Persoanele care au o dizabilitate fizică pot participa gratuit. În acest caz, te rugăm să ne trimiți intenția de participare pe adresa contact@originiat.ro.
Facilitatori:
𝗥𝗼𝘅𝗮𝗻𝗮 𝗗𝗿𝗮̆𝗴𝗵𝗶𝗰𝗶 este președintele Asociației ORIGINI de Analiză Tranzacțională Relațională, psihoterapeut, formator și supervizor în Analiză Tranzacțională.
𝗟𝘂𝗱𝗼𝘃𝗶𝗰 𝗦𝗮̆𝗻𝗱𝘂𝗹𝗲𝘀𝗰𝘂 este vicepreședintele Asociației ORIGINI de Analiză Tranzacțională Relațională, psihoterapeut, profesor de psihologie.
Pentru detalii: 0761 336 950 (Roxana Drăghici), contact@originiat.ro
Semestrul II: februarie – martie 2024
Pentru că atunci când deschidem un cabinet de psihologie suntem mai întâi antreprenori și abia apoi psihologi, vă propunem programul de mai jos astfel încât procesul de deschidere al cabinetului să fie unul facil. Programul își propune: să vă familiarizeze cu legislația în vigoare pentru deschiderea cabinetului de psihologie, să vă indice specializările la care vă puteți înscrie la Colegiul Psihologilor din România (COPSI), precum și să vă prezinte condițiile necesare a fi îndeplinite pentru COPSI.
Structură: 6 module x 5 ore, în total 30 de ore de practică, din care 24 de ore de workshop și 6 de studiu individual. Programul durează 6 săptămâni (1 modul/săptămână).
Modulul 1 – Deschiderea cabinetului-parte legislativă/ 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru deschiderea cabinetului de psihologie, conținutul dosarelor ce trebuie depuse la COPSI.
- abilități dobândite: să evaluezi dacă îndeplinești condițiile necesare pentru deschiderea cabinetului de psihologie, să completezi formularele cerute de COPSI în dosare, să realizezi dosarele conform OPIS-ului cerut de COPSI.
Modulul 2 – Deschiderea cabinetului: înregistrarea la autoritățile statului – ANAF, DGITL, documente / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: care sunt pașii de urmat în înregistrarea cabinetului la celelalte autorități ale statului: fisc, direcțiile locale de taxe și impozite, care sunt documentele ce trebuie completate pentru aceste autorități, care sunt sediile unde trebuie sa ajungeți, dacă și ce dosare se depun online sau fizic, care este termenul de răspuns.
- abilități dobândite: să evaluezi dacă îndeplinești condițiile necesare pentru deschiderea cabinetului de psihologie, conform cerințelor celorlalte autorități ale statului.
Modulul 3 – Exercițiu de imaginație: Cum îmi amenajez cabinetul? / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: informații referitoare la bunele practici ce țin de amenajarea cabinetului, precum și cum să faci astfel încât clienții să se simtă confortabil în spațiul în care îți vor împărtăși gândurile și emoțiile lor.
- abilități dobândite: să amenajezi cabinetul de psihologie ținând cont de studiile de piață, luând în considerare anumite aspecte psihologice ale celor care îți vor deveni clienți.
Modulul 4 – Am deschis cabinetul: care sunt costurile, ce preț voi stabili pentru o ședință? / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: ce informații conține un buget de venituri și cheltuieli.
- abilități dobândite: întocmirea unui buget de venituri și cheltuieli pe care urmează să le gestionezi, prin cabinetul pe care tocmai l-ai deschis.
Modulul 5 – Am un cabinet nou: cum mă promovez și cum continui să mă dezvolt? Să optez pentru un program de master și dacă da, cum îl aleg? / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: informații referitoare la modalitățile de promovare și care sunt criteriile de alegere a unui program de master.
- abilități dobândite: planificarea evoluției carierei profesionale, precum și evaluarea aspectelor care țin de alegerile unui program de master.
Modulul 6 – Primul client. Prima ședință cu un client. Exerciții practice și reguli de etică. Cu cine lucrez și pe cine refuz. / 4 ore + 1 oră studiu individual
- ce vei învăța: informații despre ce vei face la prima ședință cu un client nou precum și ce spune codul de etică referitor la acceptarea anumitor categorii de clienți.
- abilități dobândite: evaluarea lucrului cu un client nou în condițiile respectării cerințelor etice.
Modalitatea de desfășurare: ONLINE, pe platforma zoom.
Datele modulelor:
Modulul 1: vineri, 2 feb 2024/ 16.00-20.00
Modulul 2: vineri, 9 feb 2024/ 16.00-20.00
Modulul 3: vineri, 16 feb 2024/ 16.00-20.00
Modulul 4: vineri, 23 feb 2024/ 16.00-20.00
Modulul 5: vineri, 1 mar 2024/ 16.00-20.00
Modulul 6: vineri, 8 mar 2024/ 16.00-20.00
Tariful programului: 600 – 900 lei/semestru. Te invităm să plătești ce sumă e potrivită pentru tine. Pentru că vrem să-ți facilităm accesul la acest program, poți plăti orice sumă dorești între 600 și 900 lei.
Plata se face în avans, la înscriere, în contul RO52BTRLRONCRT0676480601, deschis la Banca Transilvania – Asociația ORIGINI de Analiza Tranzacțională Relațională, CIF: 41721900.
După ce efectuezi plata, te rugăm să te înscrii aici https://forms.gle/fBJaEQFNoKJgWNhL9
Persoanele care au o dizabilitate fizică pot participa gratuit. În acest caz, te rugăm să ne trimiți intenția de participare pe adresa contact@originiat.ro.
Facilitator: toate cele 6 module din semestrul vor fi facilitate de Alexandra Maftei, psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în analiză tranzacțională, https://www.alexandramaftei-psiholog.com/
- Desfășurare
- ONLINE
- Structură
- 6 Module
- Durată
- Februarie - Martie 2024
- Facilitator
- Alexandra Maftei